Jo yhdeksännen kerran järjestetty norppaleiri pidettiin tänä vuonna 16.-18.8.2024 Gerbyn Sommarbossa teemalla pelastaminen ja ensiapu. Kauan odotetulle leirille osallistui 22 norppaa ja tietenkin myös ohjaajat. Väkeä leirillä oli siis yhteensä peräti 40 henkeä.

Sommarbosta löytyi mahtavat tilat majoittua mökeissä. Osa majoittui päämökin pihapiirissä ja osa taas innostui yöpymään teltoissa, jonka sää todellankin salli! Leiri lähti käyntiin tutustumalla ympäristöön ja tietenkin jakamalla leirin paidat jotka olivat tänä vuonna pinkit.

Pinkit paidat jakoon

Perjantain ohjelmaan kuului rastikoulutusta liittyen pelastamiseen sekä tutustumista Vetokannaksen vapaapalokunnan sammutusautoon. Illalla syötiin iltapalaksi tortilloja ja tietenkin uitiin ja saunottiin!

Vapaapalokunnan rastilla pääsi tutustumaan sammutusauton kalustoon ja kokeilemaan sammutusletkua. Rastilla opittiin myös 112 sovelluksesta ja sammutukseen liittyviä käsimerkkejä.

Sammutuskalusto kasattiin yhteisvoimin!

Pelastusrastilla harjoiteltiin pelastamista vedestä monessa muodossa. Samoja taitoja, joita ollaan opeteltu uimahallissa, laitettiin käytäntöön avovedessä. Apuohjaajat ja Teemu toimivat pelastettavina rastin harjoituksissa.

Lauantain menu

Lauantaina ohjelmassa oli ensiavun rastikoulutusta ja snorklausta kahdessa ryhmässä. Norpat harjoittelivat muun muassa kolmioliinan käyttöä, elvytystä ja uhrin kuljettamista itse tehdyillä paareilla.

Ruoka maistuu

Lounaalla kalakeitto maistui kaikille!

Lounaan jälkeen vaihdettiin ryhmiä. Iltapäivällä vanhemmat norpat kävivät Marjatalla läheisen lahden perällä etsimässä huhuttua hylkyä. Hylkyä ei löytynyt, mutta mukavaa oli huonosta näkyvyydestä huolimatta! Snorklauksen jälkeen syötiin välipalaksi lättyjä.

Marjatta-vene palveli hyvin
Vanhemmat norpat snorklaamassa
Jonoa hyppimään
Vetämällä takaisia
Kohta kohteessa

Myöhemmin iltapävällä merivartiosto kävi esittelemässä ja kertomassa toiminnastaan. Palkaksi vierailusta tarjottiin lättyjä, josta on jo muodostunut perinne.

Tänä vuonna merivartiosto saapui kumiveneellä

Merivartiostoa odottaessa oli pieni kilpailu Heimlichin otteesta
Merkkareilla oli tänä vuonna mukana myös neljäs jäsen
Merivartiosto totesi aiemmin kesällä tapahtuneen Stean tukireissun velan kuitatuksi

Merivartioston lähdettyä ilta eteni uiden, saunoen ja grillaten. Stean perästä oli hyvä hyppiä ja sauna oli lämmin koko illan, olihan sauna ollut tässä vaiheessa jo aamu yhdeksästä asti päällä! Iltapalaksi Valtteri grillasi makkaraa ja herkullisia lihapulla- ja lohivartaita. Ruokajuomaksi oli Julmustia ja jälkkäriksi perinteisesti vaahtokarkkeja!

Iltapala maistui kaikille!

Stea ajettiin takaisin Sundiin yöksi tuulisen yön vuoksi

Illan viimeisenä aktiviteettina Ella, Elisa ja Fanni järjestivät pienen iltaohjelman, jossa riitti vauhtia!

Sunnuntaina siivottiin paikat ja pakattiin tavarat. Ennen lounasta nopeimmat ehtivät käydä vielä uimassa ennen kuin suunnattiin Stean kyydillä kotiin.

Stean kyydillä kotiin

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyi yhdeksäs norppaleiri. Nyt hengähdetään muutama viikko ja syyskuussa aloitetaan taas hallikausi.

Iso kiitos norppaohjaajilta kaikille leirillä mukana olleille ja leirin tukijoille! Mukana leiriä tukemassa oli Andreas Hembageri, Patriks Bilservice, Berg trading ja Vetokannaksen VPK.

Kiitos myös Johannalle, Harrille ja Teemulle!

Ensi vuonna onkin sitten jo kymmenes norppaleiri! 🙂

Teksti: Antero

Kuvat: Antero, Jenni, Elisa, Petra