Rescue Diver koulutusta

Tiistai illalla 4.9. käytiin yhdistyelmäkurssin Pelastus-osio (CMAS Rescue Diver) läpi tukialus Stealla.

Kouluttajan valvovan silmän alla kaikki harjoittelivat vuorollaan hapenantolaitteen käyttövalmiiksi laittamista sekä itse käyttöä.
Kouluttajan valvovan silmän alla kaikki harjoittelivat vuorollaan hapenantolaitteen käyttövalmiiksi laittamista sekä itse käyttöä.

Illan aikana saatiin hyvin keskustelua aikaiseksi käytännön esimerkeistä seuramme turvallisuudesta ja lievistä riskeistä/vaaratilanteista, mitä sukellusreissuissa on ollut. Tukialukseen pelastamista käsiteltiin ja sen hankaluutta sekä kuinka mm. merenkäynti tuo omat haasteensa.
Selvitettiin “reikäjuusto teoria” oppilaille, miten eri riskit yleensä kasautuen jossakin tilanteissa saattavat johtaa sukellusonnettumuuteen. Pyrittiin saamaan näkökulmia ja tieoa, miten riskejä ja stressitasoa voidaan vähentää sekä sukeltajalta itseltään että sukellusparilta.
Päätavoite, että sukkellus on hauskaa ja turvallista itselle ja muille!
Koulutuksen päätavoite on, että sukkellus on hauskaa ja turvallista itselle ja muille!

Pelastaminen ja toiminta pelastustehtävässä käytiin läpi, näistä teemme myös käytännön harjoituksia kurssin aikana. Illan aikana oli esimerkkejä kaikista turvallisuuteen liittyvistä aiheista sekä vaihdetiin asioista kouluttajan että oppilaiden näkemyksiä ja mietittiin miten asioita saadaan parannettua.

Kahvitauko
Kahvitauko

Viikonpäästä jatketaan kurssia sukelluksen johtajan näkökulmasta sekä viikon aikana oppilaat käyttävät uutta e-oppimisjärjestelmää itsenäisesti.

Teksti: Teemu Holma
Kuvat: Kristian Ingman