Terveisiä Sukeltajaliiton kevätkokouksesta!

sukeltaja liittokokous 2017 kevät

Terveisiä Sukeltajaliiton kevätkokouksesta!

Sukeltajaliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin tänä vuonna 1.4 Kuusankoskella. Kokouksen epävirallisessa osuudessa liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen toivotti kaikki tervetulleeksi ja aloitti tilaisuuden kertomalla hieman liiton toiminnasta. Tärkeänä asiana voisi nostaa esille muutokset käsimerkeissä, joihin pääset tutustumaan tässä olevasta linkistä.

Seuraavaksi Sukeltajaiiton koulutuspäällikkö Mika Rautiainen ja Nousu Ry:n kouluttaja Sami Järvinen antoivat tietoa sukelluskurssien teoriaosuuksien e-opinnoista. Tällä hetkellä 3 seuraa on mukana pilotoinnissa, CMAS P1-kurssi testissä ja e-kurssien toimintamallia kehitetään. Tässä asiayhteydessä esitimme toiveen myös ruotsinkielisen oppimateriaalin kehittämisestä e-oppimisympäristöön. Asiaan eteen luvattiin tehdä töitä.

Sukelluskouluttaja ja psykologi Ari Vallittu kertoi inhimillisten tekijöiden vaikutuksesta sukellusturvallisuuteen. Hän painotti, että turvallisen sukelluskulttuurin luomiseen tarvitaan, niin seuran kuin yksittäisen sukeltajan panosta. Tärkeää on myös tarkastusrutiinit ja mielikuvaharjoittelut ennen sukelluksia sekä jatkuva harjoittelu ja lisäkoulutus.

Läpileikkauksen Vapepa-sukellustoiminnan tärkeästä työstä teki Sukeltajaliiton Vapepa-valiokunnan puheenjohtaja Sami Kuivanen.

Jenni ja Paula vastaanotti "vuoden norppaseura 2016" palkinnon
Jenni ja Paula vastaanotti “vuoden norppaseura 2016” palkinnon

Kokouksen epävirallisen osuuden päätti palkitsemistilaisuus, jossa Delfin ry vastaanotti palkinnon “Vuoden Norppaseura 2016”. Tunnustusta saatiin ansiokkaasta Norppatoiminnasta, koska Norppien ja Norppaohjaajien määrä on moninkertaistunut seurassa. Hyvästä toiminnasta kertoo myös se, että suurin osa ensimmäisistä Norpista jatkaa edelleen toiminnassa.

Liittokokouksen äänestystä
Liittokokouksen äänestystä
Kevätkokouksen virallisessa osuudessa käsiteltiin vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös. Asialistalla oli myös Sukeltajaliiton jäsenmaksujen korotus. Sukeltajaliiton hallitus esitti 0,50€ korotuksen aikuisjäsenet jäsenmaksuun. Asiasta jouduttiin äänestämään, koska kokouksessa esitettiin vastaehdotus 1,50€ korotuksesta. Äänestyksen tuloksena päädytti 0,50€ korotukseen vuoden 2018 aikuisten jäsenmaksuun. Tämän jälkeen Sukeltajaliiton eettiset ohjeet vahvistettiin. Virallinen kokous päättyi ilmoitusasioiden läpikäymiseen, jossa kerrottiin tulevista liiton tapahtumista.

Kokouksen päätyttyä olisi ollut mahdollisuus osallistua Sukellusseura Vesikoiden 50-vuotis juhlaan, mutta me lähdimme ajamaan kohti Vaasaa sateisen harmaassa kelissä.

Terveisin,
Paula ja Jenni